Meterstand

Vorig jaar heb ik het ook meegemaakt en mijn lijf is zo vriendelijk om me direct te waarschuwen. Zodra ik mijn mail open, stijgt mijn lichaamstemperatuur tot koorts-hoogte. Blauwe lichten zwaaien in mijn hoofd. Sirenes loeien. ‘Meterstanden’ staat er. Achter mijn ogen verschijnen beelden van een zoektocht door mijn huis, een zaklamp, een buurman en PLOP! Daar zie ik het: Het luik bij de voordeur! Daar moet de meter zitten. Wat een geweldig inzicht! Ik bedankt mijn hersens vriendelijk voor het reproduceren van deze relevante informatie, wacht tot mijn lichaamstemperatuur weer gedaald is en ga aan de slag. Ik haal de mat weg, pak een mes om het luik open te maken en ja hoor, daar zie ik het: Gruis en zaagsel (logisch), plastic doppen (???), een mes (vorig jaar laten vallen…) en: een meter met cijfertjes!

Ik voer de cijfers gelijk in. ‘Weet u zeker dat de standen kloppen?’ vraagt mijn energieleverancier. HUH?! Wat een rare vraag. Wanneer weet je nu iets echt zeker??! Misschien toch nog een keer kijken. Met een lampje. Hoewel ik ZEKER WEET dat ik geen zaklamp in huis heb, ga ik er toch naar op zoek. Uiteraard vind ik hem niet, maar mijn brein tipt: Mobiel. Ik typ op de pc ‘Find my iphone’, vind mijn mobiel en na  zesendertig keer over het scherm vegen heb ik het juiste tempo te pakken. Het lamp-icoon verschijnt. En hij doet het! Even bijlichten en ja hoor: de meterstand klopt! Ik vul de stand in. ‘Kan niet.’ Staat er nu. Het moet hoger zijn. En er moet NOG een stand ingevoerd worden. Wat WILLEN ze toch??!

Vriendelijk verzoek ik mijn brein om wat extra info. Het woord METERKAST doemt op. Best een logisch woord wanneer je je meterstanden wilt opnemen. En er verschijnt een plaatje bij van mijn gangkast met jassen, tassen, schoenen, schaatsen en schoenendozen. Alleen kan die kast nu niet open omdat het luik ervoor staat. En de mat.

Als alles weer op zijn plek zit, ontdek ik achter de stofzuiger een meter met twee standen. Dan is het verder heel simpel. Ik vul de gasmeterstand in (bij elektriciteit). Ik vul de elektriciteit in (bij gas). Ik bel de helpdesk. Ze adviseren me om de getallen om te draaien. En klaar! Al met al toch een stuk makkelijker dan vorig jaar. “Oefening baart kunst!” brengt mijn geheugen uit een ver verleden naar boven. Ik kan haast niet wachten tot volgend jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in

Voor meer Spark in je inbox