Anti-chaos-tips

De dingen om mij heen gedragen zich bijzonder vreemd.

Balpennen beginnen spontaan te lekken, zodra ze ook maar één moment worden opgeborgen in mijn tas of achterzak. Sleutels sluiten een verbond met de reservesleutels om gezamenlijk onvindbaar te zijn. Mijn mobiel verstopt zich op de meest absurde plekken. Het door mij gemaakte boodschappenlijstje blijkt (zodra ik in de winkel ben) tóch thuis op tafel te liggen. Mijn koffiemok zorgt dat ze vlak voor mijn voeten staat, zodat ze onherroepelijk wordt omgeschopt  bij voorkeur over een zojuist bijgewerkt script).

Het meest opmerkelijke is nog wel dat mijn mok, mobiel en sleutels dit gedrag vertonen op momenten dat mijn leven so-wie-so nogal chaotisch is. Ik beschouw het maar als een solidariteitsverklaring.

Ondertussen doe ik mijn best om een verdere machtsovername van de dingen te voorkomen. Er is er tenslotte maar één die de baas is over mijn leven. En dat is zeker NIET mijn mobiel…!

Voor wie ook in een hectische tijd zit: Zeven anti-chaos-tips:

Tip 1: Zet je mobiel optimaal in! Hij kan je agenda bijhouden, je waarschuwen voor je volgende afspraak, je boodschappenlijstjes bewaren en als je hem kwijt bent, kan je hem bellen om hem op te sporen. Superhandig!

Tip 2: Zeg vaker nee. Hoe minder je te doen hebt, hoe minder je kunt vergeten. En je hebt af en toe tijd om op te laden. Oók niet verkeerd…

Tip 3: Maak vaste routines. Leg elke avond je mobiel aan de oplader. Stop je sleutels altijd in hetzelfde vakje van je tas. Reserveer een vaste tijd voor het beantwoorden van mails. En kies uiteraard een tijdstip waarop je er echt aan toe bent om even te zitten.

Tip 4: Zorg dat ruim op tijd bent op je afspraken. Als je overal net te laat binnenkomt, loop je constant ‘achter de dag aan’.

Tip 5: Maak een to-do lijstje. Zo geef je je brein rust en kun je je aandacht richten op de dingen waar je op dit moment mee bezig bent.

Tip 6: Streef er NIET naar om je to-do lijstje leeg te krijgen. Dit soort lijstjes wordt namelijk geheel automatisch aangevuld naarmate je meer dingen wegstreept. Doorwerken tot de lijst leeg is heeft dus een averechts effect.

Tip 7: Vraag jezelf regelmatig af waar je zin in hebt. Het is verrassend vaak mogelijk om dat ook te doen!

Heb je een goeie tip om orde te scheppen? Of heb je een totaal andere manier om de machtsovername door de dingen te voorkomen? Deel het hieronder bij reacties. Samen winnen wij de strijd :0) !

Wil je meer tips voor een overzichtelijk en licht leven? Download het gratis boek ‘speels leven voor volwassenen’.

1 reactie op “Anti-chaos-tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in

Voor meer Spark in je inbox