Verras jezelf!


Soms word ik wakker en voel ik me gelijk FIT. Op mijn werk hebben de kids geweldige ideeën voor de volgende theatervoorstelling. De blog waar ik aan begin wordt HEEL LEUK en als ik tussendoor bij iemand een bak koffie ga drinken kom ik PRECIES op het goede moment.

Soms wordt ik wakker en ben ik nog steeds doodmoe. Het brood is op, de autosleutel kwijt en juist de dingen die ik op mijn werk nodig hebt laat ik thuis liggen. Als ik ’s avonds nog bij iemand langs ga, gaat die net de deur uit.

Ik bedoel maar: Het leven is prachtig en hopeloos. En vermoedelijk zal dat in het nieuwe schooljaar ook weer zo zijn. In hopeloze tijden kan het me ENORM helpen om af en toe verrast te worden. Heerlijk als dat gebeurt. En als dat niet gebeurt (wat meestal het geval is in tijden van hopeloosheid), dan helpt het ook om mezelf te verrassen.

  • Ik kies een andere stem voor mijn Tom-tom. Als ik weg wil rijden hoor ik in plat haags: ‘Ja, hallo! Ben je nou alweer fout gereden? Je mot omkeren!’
  • Ik zet de spullen op mijn schoorsteen anders neer, waardoor ik die leuke kaart ineens weer ie staan, als ik de kamer binnenkom.
  • Ik schrijf me in voor een onbekende activiteit. (Een fietssafari’s van Mooiwerk, een uur met Rothko in het stedelijk museum Schiedam of de open dagen van Djoj komend weekend.)

Shit happens! Dat weten we allemaal. En als je daartussen door een glimlach kunt laten ontstaan, da ‘s winst!

Share your thoughts