Domweg simpel

Voor de voorstelling ‘Het watermonster’ hebben we een flink aantal spullen bij ons. Het past precies in de auto en in de loop der jaren hebben we geleerd hoe we het vervoer SLIM aan kunnen pakken. Het gaat zo:

Eerst het steekwagentje uit de auto halen. Dan het emmertje-met-beton. Dat zetten we op het wagentje. Daarbovenop het tweede emmertje-met-beton. Op de emmers een gele teil. In de teil de wasmand. In de wasmand een krukje-op-zijn-kop. Daarop een krukje rechtop. Op het krukje de tas met T shirts. Nadia rijdt het karretje met een hand naar de voordeur. In haar andere hand draagt ze de roze tas-met-kwetsbare-spullen.Ik klem de waslijnstokken onder mijn arm, hang de IKEA tas over mijn schouder en draag in elke hand een gieter. Na tien meter glijdt de IKEA-tas van mijn schouder. Stoppen. Gieters neerzetten. Waslijnstokken extra goed vastklemmen. IKEA tas op zijn plek. Gieters oppakken. En door. Na twintig meter valt bij Nadia de tas met T-shirts van het krukje. Dus: Roze tas voorzichtig op de grond zetten. Steekwagentje parkeren. T-shirttas oprapen. Op het krukje zetten. Roze tas oppakken. Wagentje pakken. En door!

Dit herhaalt zich nog een keer tot we bij de plaats van bestemming zijn. Daar zetten we alles neer. We bellen, wachten, schudden handen, pakken alles weer op en gaan al-stoppend op weg naar de zaal.

Na de voorstelling gebeurt exact hetzelfde in omgekeerde volgorde. Elke keer. Tot afgelopen vrijdag. Na de voorstelling stonden we nog even te kletsen. We hadden geen haast. Het weer was perfect en waren al een beetje in vakantiestemming. Ik pakte UITSLUITEND de IKEA tas en de waslijnstokken. Nadia reed het wagentje met daarop ALLEEN de emmers. We liepen naar de auto. In een keer! Daarna liepen we allebei nog een keer met de overige spullen en het wonder herhaalde zich. Stomverbaasd keken we elkaar aan. Door domweg twee keer te lopen was het inladen drie keer zo snel en vier keer zo relaxed verlopen.

Onze slimme stapel-methode hebben we rucksichtloos afgeschaft. Dat maakt het leven een stuk efficiënter en relaxter.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Colettereply
16 mei 2019 at 17:12

Ja! Wij hadden gisteren een uitgebreide discussie in de familie appgroep over afvoeren van grofvuil: het lenen van een aanhangwagen, het regelen van een auto met trekhaak en wie er eigenlijk met een aanhangwagen durft te rijden. Conclusie: we gooien alles gewoon in de auto. Moeten we alleen een paar keer rijden. Het leven kan zo simpel zijn.?

Leave a reply