Stappenplan nieuwe mobiel

Stap 1. Doe research naar een geschikte sleutelfiguur
Vind een persoon met zo veel mogelijk van de volgende kenmerken:
a. Heeft zelf een mobiel.
b. Gaat weinig op vakantie.
c. Heeft een zo-leeg-mogelijke agenda.
d. Is geduldig.
e. Heeft voorkeur voor een aantal gerechten die u graag kookt.

Stap 2. Kijk NIET op internet
Alle mobiels zien er hetzelfde uit. Om de verschillen te ontdekken moet je de beschrijvingen, technische info en reviews lezen. En wie WIL dat nou?!
Het belangrijkste criterium voor de aanschaf is dat je hulp-persoon er goed mee om kan gaan. Zie tip 1a. Dus: Kijk (of vraag ) wat deze sleutelpersoon voor mobiel heeft en koop die.

Stap 3. Plan de vervanging
Zorg dat de overstap naar een nieuwe mobiel in een rustige periode valt, bijvoorbeeld in uw vakantie. De sleutelfiguur daarentegen mag beslist NIET op vakantie zijn. ( zie 1.b en 1.c)

Stap 4. Nodig de sleutelfiguur uit op de dag-van-aankomst
Zorg dat u op deze dag iets kookt waar uw sleutelfiguur DOL op is ( zie 1 e ) zodat u, als het langer duurt dan gepland (wat ALTIJD wat altijd het geval is), kunt u vragen: “Wil je misschien blijven eten? Ik heb pannekoeken/zuurkoolstampot/zalmfilet/tiramisu.”

Stap 4. Focus op de belangrijkste apps
Het is uiteraard van belang dat essentiële apps als Wordfeud en Candycrush worden geïnstalleerd, maar zorg vooral dat je (vóór de sleutelfiguur naar huis gaat) weet waar de wekker zit. Als je (ik zeg maar wat…) pas gaat zoeken op het moment dat je al in bed ligt en al heel slaperig bent, dan kan dit je gemakkelijk een uur nachtrust kosten in een toch-al-stressvolle periode.

Stap 5. Heb oog voor details
Wanneer je (om maar even bij hetzelfde voorbeeld te blijven) een nieuwe klok-met-wek-functie installeert, bekijk dan of deze wekfunctie wellicht een automatische herhaalfunctie heeft die staat ingeschakeld. Dit voorkomt dat je op dag twee per ongeluk om half zeven aangekleed op de bank zit, terwijl je tot acht uur uit kon slapen.

Stap 6. Plan je inkopen
Zorg dat je de basis ingrediënten voor het lievelingsgerecht van de sleutelfiguur ALTIJD in huis hebt. De eerste weken zal je deze persoon immers vaak over de vloer krijgen. Eet smakelijk!

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Yolandareply
5 april 2019 at 15:15

Hey Jacqueline, ik wacht “even” 😉 tot jij een “geschikt sleutelfiguur” bent geworden en ga dan je stappenplan opvolgen. 😀 Hartelijke groet, Yolanda

sparkfactoryreply
8 april 2019 at 08:45
– In reply to: Yolanda

Hm…met de specifieke werkwijze die jij voorstelt, adviseer ik je om geen nieuwe mobiel aan te schaffen.

Leave a reply