Brownie

Vorig jaar gingen er coachboeken mee, een hele stapel readers en een kant-en-klare appeltaart. Deze keer zou ik zelf weer aan de slag gaan voor ons jaarlijkse vriendinnenweekend. Zelf gebakken is tenslotte het lekkerst. En nu ik meer tijd heb, kan het weer. Heerlijk!

Traditioneel zouden we direct de eerste dag starten met koffie-en-taart. Worteltaart is er altijd. Boterkoek ook. Dus ik had bedacht om brownie te maken. Dat lust iedereen en bovendien had ik daar alles voor in huis. Toen ik de boter en suiker had gemengd, viel het me op dat er ook fijngehakte chocoladerepen in moesten. Die heb ik natuurlijk niet op voorraad. Niet dat ik ze nooit koop, maar het is geen ingrediënt dat ik doelloos in de kast laat liggen. Ik vond op google een ander recept. Hier moesten weliswaar noten in (die ik ook niet had), maar die kon je er so-wie-so uitlaten. Het werd een prachtig beslag dat ik, bij gebrek aan bakvorm, in een ovenschaal schepte en het aantal aanbevolen minuten in de oven zette. Het rook heerlijk. Toen ik het eruit haalde golfde het beslag nog heen-en-weer in de schaal. Dat kon niet de bedoeling zijn. Nog een poosje in de oven zou vast helpen. En dat deed het.

Om de brownie mee te nemen deed ik hem over in een koekblik dat ik, eenmaal in het vakantiehuis, tussen de boterkoek en de worteltaart zette. Ik haalde de deksel eraf en zag een dikke, bruine massa. ‘Wat is het?’ twijfelden mijn vriendinnen. Voor de zekerheid proefde ik het, voor ik antwoord gaf. Het was zoet. Heel zoet. En nogal krokant. Het leek TOTAAL NIET op brownie. ‘Borstplaat.’ zei ik dus. ‘Zonder vorm. Zodat je zelf precies zoveel kunt afbreken als je wilt.’ ‘Handig!’ riepen mijn vriendinnen enthousiast. Ze braken er een piepklein stukje af. ‘En wat fijn dat je die studieboeken niet meer bij je hebt.’ Ze sneden nu royale stukken worteltaart en boterkoek. ‘Wat vond je het meest interessant? Voor jezelf bedoel ik…’

Ik moest er even over na denken. ‘Misschien….Dat ik mezelf zo voor de voeten kan lopen met mijn eigen overtuigingen.‘ Op zoek naar een voorbeeld nam ik nog een stuk boterkoek, maar ze begrepen het al. ‘Net als met dat bakken. Dat je steeds maar blijft geloven dat het lekkerder is als je het ZELF doet…‘ Voor sommige inzichten heb je geen coach nodig. Daar heb je je vriendinnen voor.

Kennismaken met clown2b? Dinsdag 13 maart kan je meedoen met de inspiratiecursus ‘leven met lef en liefde’.
Lees er alles over en meld je gelijk aan!
Heb je de smaak te pakken? Leven met lef en liefde kan je ook twee dagen doen. Voor wie op zoek is naar een speelse levensstijl, lef om fouten te maken en een flinke portie mildheid voor jezelf. Je kunt nog meedoen op 14 en 28 april.
Ooit meegedaan met ukelele lessen? Maandag 19 maart gaat de vervolgcursus ukelele spelen van start. Voor wie de basisakkoorden C-F-G7 kent en MEER wil.

 

Share your thoughts