To do or not to do

Het is allemaal gelukt. Het huis is gekocht en geschilderd. De spullen zijn verhuisd. En de administratieve zaken zijn in orde. Af en toe komen er nog een paar regel-dingetjes voorbij, maar dat is peanuts. Vandaag staan er maar 2 dingen op mijn to-do lijstje:

De Rotterdampas (nieuw adres en mailadres doorgeven) en me uitschrijven bij mijn oude apotheek. Lekker relaxed. Ik begin er gelijk aan. De Rotterdampas is alleen een kwestie van inloggen en mijn nieuwe adres invoeren. Inloggen… ehm… Wat was mijn wachtwoord? Weet ik niet meer. Geen probleem. Nieuw wachtwoord aanvragen. Waar moeten ze het naar toe sturen? Naar het mailadres natuurlijk. Send.

Huh?! Dit mailadres is onbekend?! Dat is onmogelijk! Ik heb pas nog een mail van ze gekregen. Even bellen maar. De meneer is in gesprek. Hij belt me terug. Dan ga ik gelijk maar naar de apotheek om me uit te schrijven.

Ik fiets naar mijn oude apotheek en hoor dat dat zo niet werkt. Ik moet me inschrijven bij de nieuwe apotheek. Dan zorgen zíj ervoor dat ik hier wordt uitgeschreven. Tja…Dat kan natuurlijk ook. Terug naar het centrum. Naar de nieuwe apotheek.

Inschrijven kan. Ik moet een formulier invullen. Met het nummer van de zorgverzekering. Oe! Dat pasje ben ik vergeten mee te nemen bij de verhuizing. Ik fiets gelijk naar mijn oude adres. Dan haal ik het op en kan ik deze taak in elk geval afstrepen.

Het pasje ligt netjes op zijn plek én er is nog post. Van de ANWB. Een NIEUW pasje met mijn OUDE naam dat ze naar het OUDE adres hebben gestuurd. Deze wijzigingen had ik drie maanden terug al doorgegeven! Was nog een heel gedoe. Ik heb een half uur in de winkel gestaan! En TOCH niet gelukt!! Weet je wat? Ik regel het deze keer digitaal. Veel makkelijker.

Ik fiets naar het centrum en rij naar mijn huis. In de brievenbus vind ik de krant en post van de oude bewoner. Straks even langsbrengen. Eerst lunchen en achter de pc voor de ANWB.

Naam en wachtwoord. Klopt niet. Oude naam en wachtwoord. Klopt óók niet!! Ineens weet ik weer waarom ik de vorige keer langs de winkel ben gegaan. Dit soort dingen lukt bij de ANWB niet online. Ik ga maar weer langs. Ik moet toch nog naar de apotheek…

Onderweg belt de man van de Rotterdampas. Hij heeft een nieuw wachtwoord voor me aangemaakt. Bij de ANWB leggen ze uit dat het een miscommunicatie is en bij de apotheek schrijven ze me in. Nog even de post langsbrengen bij de  oude bewoner en dan is het tijd voor de krant. “Sporten helpt. Maar gewoon bewegen nog veel meer!”, kopt de weekendbijlage. Nou, dat is vandaag geweldig gelukt. Met dank aan de ANWB, de apotheek en mijn eigen vergeetachtigheid. Sporten hoeft NIET op het to-do lijstje!

 

Share your thoughts