Kopen kan altijd nog…

Misschien doe je dit jaar wat zuiniger aan. Omdat het moet, omdat je het wilt of omdat je plannen hebt om je geld uit te geven aan andere dingen. Of misschien ga je een huis inrichten en heb je HEEL VEEL spullen nodig. Maar wat de reden ook is: Het is altijd een goed idee om NIET direct naar de winkel rennen als je iets nodig hebt!

Iets kopen KAN natuurlijk, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden.
Bijvoorbeeld deze:

Als je iets nodig hebt, kijk wat er mogelijk is…

Mogelijkheid 1:  Kijk wat je nog in huis hebt.

Misschien heb je al een lamp in huis.

En een gezellig tafelkleed (om ‘m nog maar eens te noemen:0) ).

 

Mogelijkheid 2:Doe het even zonder.

Misschien bevalt het je heel goed ZONDER koffiezetapparaat, oven, koelkast of mixer.

 

Mogelijkheid 3: Zoek het tweedehands.

Kijk op marktplaats, de kringloop of bij de plaatselijke rommelmarkt. Dan heb je vaak gelijk een  bijzonder exemplaar.

Mogelijkheid 4: Vraag! Op Facebook, voor je verjaardag of in je vriendenkring. Verrassend veel mensen hebben precies dat wat jij nodig hebt nét dubbel!

En nog een bonustip: De krant, de VT-Wonen en de Margriet lees je gratis in de bieb. Voor €0,30 heb je er een cappuccino bij en als je op zaterdagochtend gaat, heb je dikke kans dat je gezellig kunt bijpraten met deze of gene.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Pienreply
2 februari 2017 at 18:08

Leuke tips!! Ruilen met vrienden is ook een goeie ( kleding bv, maar kan van alles zijn)en in de supermarkt is de koffie gratis…:):) steeds meer supermarkten zetten ook een tafel erbij. In de buurt is echt een ontmoetingsplek voor ouderen aan het ontstaan..geweldig! Cadeautjes zelf maken, groente uit de moestuin ( als je die kunt hebben).. nou ja..ik roep maar even mee! Het inspireert!:) dank voor je leuke berichten! Groetjes van een medeclown..ik heb met jouw eerdere maatje cursussen gedaan..:)

Leave a reply