Eerste hulp bij verhuizen

Ik ben verhuisd. Het is bijzonder comfortabel verlopen (en het was uiteraard DODELIJK vermoeiend). Ik heb ontzettend veel hulp gehad en ik ben omringd door allerlei leuke spullen waarvan ik er heel veel cadeau heb gekregen heb. Misschien ga je komend jaar ook verhuizen. Dan wil ik je graag een tip meegeven:

VRAAG HULP.

Simpeler kan ik het niet maken en ingewikkelder hoeft het niet. Ik zou mijn blog hier kunnen eindigen, als tante Ka niet zo vriendelijk was om zich ermee te bemoeien. Om de één of andere reden is ze niet zo happig op hulp vragen. Mocht jij het ook overwegen, dan zal zij  je vermoedelijk vertellen dat het in dit specifieke geval NIET KAN. Bijvoorbeeld:

– Je kunt voor dit weekend geen hulp vragen. Het is nu kerst/sinterklaas/Pasen/ bijna vakantie. De mensen hebben wel iets anders aan hun hoofd. (Antwoord: Ja, dat is zo. Maar misschien is er iemand die kerst haat/geen sinterklaas viert/graag actief bezig is in de vakantie, dus ik probeer het toch.)

– Je hebt 2 dagen geleden hulp gevraagd op Facebook. En niemand heeft gereageerd!! Wat een blamage!! Zie je nou wel niemand houdt van je!!  (Antwoord: Lieve tante Ka, dat is een misverstand. Het betekent juist dat mensen me heel goed begrepen hebben. De essentie van een vraag is dat je JA kunt zeggen. Of NEE. Dat MAG gewoon. Daarom VRAAG ik het.)

– Het duurt wel erg lang! (Antwoord: Zeker! Daarom vraag ik hulp. Als ik het allemaal alleen doe duurt het NOG langer.)

– Je kunt nu niet WEER hulp vragen! Je hebt vorige week al een mail gestuurd! Dat worden de mensen spuugzat! Als ze niet reageren, dan hebben ze het dus te druk! (Antwoord: NATUURLIJK hebben de mensen het druk. Dat weet ik toch… En zo’n mailtje verdwijnt al snel in de grote hoop. Daarom help ik het ze nog een keer herinneren.)

– Niet naar mensen PERSOONLIJK sturen. Dan weten ze gelijk dat je niet genoeg respons hebt gehad op je vorige oproep. Zo sneu!! (Antwoord: Lief van je, maar het is juist de bedoeling dat mensen weten dat ze  nog steeds nodig zijn.)

– Je zou het toch eigenlijk ALLEEN moeten kunnen?! (Antwoord: Ja, dat zou zeker fijn zijn, maar het IS niet zo. Het is gewoon te veel werk.)

– Ik vind het maar niks! (Antwoord: Weet je wat?? Ga lekker even zitten. En doe een dutje. Dan maken wij dit muurtje even af. Als ik straks verhuisd ben maak ik je wakker. Nee echt, het lukt wel. Kijk maar… hulp genoeg…)

PS: Iedereen die geholpen heeft: hartelijk bedankt! En als je langs komt….doe alsjeblieft heel zachtjes. Tante Ka slaap. En dat wil ik graag zo houden….

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Marleenreply
19 januari 2017 at 13:35

Goed gedaan Jacqueline! En wat kan jij jouw tante Ka goed van repliek dienen zeg 🙂 en nog beter: je hebt de daad bij het woord gevoegd. Daar kan ik nog wat van leren. Dank je wel.
Veel geluk in je nieuwe huis!

Leave a reply