1 halen 2 betalen

‘1 halen 2 betalen’ staat er met viltstift letters boven het kerstkraampje. Sunny heeft het gemaakt toen hij een jaar of acht was. Het ziet er schattig uit. Een houten bakje als kraam, de deksel van een sigarendoos als dakje en daaronder, een beetje scheef, die tekst.

Elk jaar als ik het uit de doos haal ontroert het me weer. Natuurlijk omdat het al zo lang geleden is (het betreffende kind heeft nu zijn eigen bedrijf voor grafische vormgeving), maar toch vooral door die onbedoelde fout.

Over een paar dagen is het kerst. (Of misschien zelfs vandaag, als je de laatste dagen heel druk hebt gehad.) Ik hoop natuurlijk dat je HEERLIJKE gerechten gaat maken. Dat je er GEWELDIG uit ziet. Dat je haar goed zit. Dat je inspirerende cadeaus zult krijgen. En dat de kinderen een paar hartverwarmende uitspraken zullen doen.

Maar vermoedelijk zal het toch zo zijn dat de pudding wat blubberig is. Dat je (met een blad vol aperitiefjes) struikelt over het gezellige kerstkleed. Dat achter op je kerstjurkje nog die oranje sticker zit met ‘70% korting’. Of dat je je schoonzus het boek cadeau geeft dat zij vorig jaar aan jou heeft gegeven.

Gelukkig maar. Dan heb je kans dat je dit jaar een ontroerende herinnering creëert. Ik wens je knullige kerstdagen!

Kijk, zo ziet het kraampje eruit!

Na de kerst vrolijk aan het nieuwe jaar beginnen? Schrijf je in voor de cursus ukelele spelen. Elke maandagav0nd van januari. Aan het eind van de maand kan je tientallen liedjes spelen. Het kost maar €50,- voor alle avonden bij elkaar. 2,6,16,23 en 30 januari van 19,30 tot 21.00 uur in Vlaardingen. Zing jezelf het nieuwe jaar in. Schrijf je in! 

 

 

Share your thoughts