Weg ermee!!

Ik ben een verzamelaar. Binnenkort verhuis ik naar een etagewoning met weinig kastruimte. Weken geleden al, realiseerde ik me dat er maar één oplossing was: Opruimen. Zodra ik mijn kastdeur opentrok begon het gekakel. “Zoveel mogelijk wegsmijten!” “Ho-ho! Je hebt straks VEEL minder te besteden! Juist NU moet je zorgen dat je wat achter de hand hebt!”

Ik begon bij de schoenenkist. “Oud en versleten. Of nauwelijks gedragen. Weg ermee!“ “Schoenen! Dát is nou juist heel duur. Als je geen goeie schoenen hebt… dat is ROT hoor!”

Een hele stapel inlegzooltjes. “Je draagt alleen die speciale zooltjes!” “Als je die schoenen later nog wilt verkopen, dan is het fijn als er een mooi, ongebruikt zooltje in zit.”

Een doosje met een installatie c.d. “Dat programma is allang geïnstalleerd!“ “Het ziet er wel belangrijk uit. Je weet maar nooit!”

De blokkendoos van toen de jongens klein waren. “Gaan ze nooit meer mee spelen!” “Een mooie herinnering!”

Wat een getetter in mijn hoofd! Om er vanaf te zijn smeet ik alles in de container. Het werkte uitstekend! Het werd direct stil. Inmiddels ben ik 8 weken verder. Op aanraden van mijn fysiotherapeut draag ik een poosje GEEN speciale zooltjes.

Het ooit gekochte Words-pakket kan probleemloos overgezet worden op mijn nieuwe laptop. Hoef ik alleen maar even de op code te geven. Staat op het doosje van de installatie-cd. Bij een kunstenaar ben ik een waanzinnig leuk kastdeurtje tegengekomen, gemaakt van oude blokken. Intussen ben ik ERG blij met mijn lege kast en alle spullen die ik nu zomaar kan vinden.

Dus ik zeg: Mensen, ruim op! Smijt weg wat je niet meer gebruikt. Het geeft zoveel ruimte! (Ja echt! Klik hier voor tips!)

Dus ik zeg: Mensen, bewaar! Bewaar uw oude speelgoed en de lege mayonaisetubes. Je kunt er prachtige dingen mee maken!

Onderstaand kastdeurtje en puntzakje kwam ik tegen bij Ad van Iersel. Wat de puntzakjes betreft: een kwestie van tubes leegeten, open knippen en met de binnenkant buiten in de juiste vorm vouwen. Eet smakelijk!

img_20031 img_20071

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share your thoughts