Funda-live!

Op Funda kijken is heerlijk, maar nu is het tijd voor AKTIE! Ik ga afspraken maken en ik wil VEEL huizen  zien. Ik ga bellen. Verschillende makelaars. Verschillende tijden. Verschillende dagen.

Al na vier telefoontjes ben ik het overzicht compleet kwijt. Hoe laat zei ze nou? Heb ik voor dit huis al een afspraak? Welke makelaar zou er terug bellen? En dat huis dat uit de verkoop was teruggetrokken, was dat nou de Parkweg, of de Diepenbrockstraat?

Ik herinner me uit mijn cursus time management: Noteer alle afspraken op één plek.  (zie tip 1) Dat ga ik doen! Ik zet alle afspraken in mijn iPhone, compleet met tijd én telefoonnummer van de makelaar. Nu kan er NIKS meer mis gaan. En (het summum van organisatietalent…) ik ben zelfs zo slim om twee bezichtigingen aansluitend te plannen. Hoe efficiënt!

De eerste afspraak is om 9.00 uur. We zijn wat vroeger, maar… de makelaar is er al! Die staat natuurlijk ook aan het begin van een drukke dag en heeft vast ook wel eens een cursus time management gedaan.  (zie tip 2)

We gaan naar binnen op nummer 164.  (“Vreemd! Ik had 158 in mijn hoofd…”) Het appartement ziet er heel anders uit dan op de foto. Ik ken deze woonkamer wel van een ander appartement uit dezelfde flat. “Zijn we wel op het goede nummer?”,  vraag ik aan de makelaar. Dat zijn we, verzekert hij me. Hij heeft alleen dit appartement in de verkoop. Ik zal me wel vergissen.

Ruim op tijd staan we bij het volgende adres op de stoep. Ik ben enigszins verbaasd dat ik (na alle voorbereidingen ) tóch nog een verkeerd nummer in mijn hoofd had en kijk in mijn mobiel. Parkweg 158, staat er. En het telefoonnummer van de makelaar.

Ik bel. Ja, hij had inderdaad een afspraak op nummer 158. En hij heeft er iemand rondgeleid. Een Engelse dame. Ze was nogal verbaasd over het appartement. Ze had iets heel anders in haar hoofd. Ze zou zich wel vergist hebben, dacht ze. Samen concluderen we dat ik door de verkeerde makelaar rond geleid ben in het verkeerde huis. Aan het eind van de ochtend kan ik nog een keer langskomen op het door mij gewenste nummer. (Tante KA: “TS!! Het gaat al mis bij het eerste huis!” Ik: “SUPER slim dat ik het nummer van de makelaar heb opgeschreven! Ik word al een echte prof!”)  (zie tip 7)

En dan nu: de tips!

Tip 1: Koop een slimme telefoon en zet hier ALLES in. Agenda, to-do-lijstjes, adressen, boodschappenlijstjes.

Tip 2: Kom op tijd, liefst vroeger. Zo blijf je de dag ‘voor’.

Tip 3: Zeg vaker nee.

Tip 4:  Gebruik de Pommodori-techniek. 

Tip 5: Plan denk-werk in de ochtend en doe-werk in de middag.

Tip 6: When in doubt, throw it out

Tip 7: Wees tevreden met een kleine verbetering. Het hoeft niet gelijk perfect te gaan.

 

Ook zin om huizen te kijken? Kom kijken naar mijn tuinhuis, hangmat, terraskachel, serre en mega-gazon. Kom naar het pot-luck tuinfeest op 27 augustus. Van 16.00-20.00 uur. Geef je op  dan ontvang je vanzelf alle info.

Zin om ukelele te leren spelen? Er starten een serie van 5 woensdag-avonden op 31 augustus.  Klik hier voor info en geef je op !! Tot snel!

 

 

 

Share your thoughts