De pantoffel-kant

Soms, als ik mijn eigen Facebook pagina zie, denk ik: Nou-nou! Wat een feestelijkheid, iedere dag een kado. Dat zou ik ook wel willen! En dan realiseer ik me: Dit heb ik!! Ik ben degene die iedere dag jarig is!

Als kind vond ik mijn eigen verjaardag een ABSOLUUT hoogtepunt van het jaar. Iedereen die aanbelde kwam voor mij. Er was taart, een speurtocht, spelletjes. Op en top feest!

Tegelijk was er ook een Murphy-achtige wet die bepaalde dat zo’n verjaardag eindigde in een fikse ruzie tussen mijn broer en mij. Zo ook mijn tiende verjaardag. Na een eindeloze reeks treiterijen over en weer, trok mijn moeder (overigens de liefheid zelve) haar pantoffel uit en gaf mijn broer daarmee een ferme klap op zijn kont. De klap maakte een vreemd hard geluid en direct daarna vielen een aantal Donalds Ducks uit de broekspijpen van mijn broer naar beneden. Die hadden daar een verjaardag lang gezeten. In afwachting van de onvermijdelijke ontknoping!

Was dit Donald Duck-incident er niet geweest, dan zou ik de jaarlijkse ruzies vermoedelijk compleet vergeten zijn.

Met de Facebook-berichten is het precies hetzelfde. Het zijn stuk voor stuk momenten waar ik met veel plezier aan terug denk, maar vele daar van hebben ook een andere kant, die ik allang vergeten zou zijn als ik er niet af en toe een foto van had gemaakt.

Vandaag aandacht voor de pantoffel-kant van de dagelijkse kado’s. Want ook de schaduwkant is vaak de moeite waard om te herinneren.

Pantoffelkant 1

23 feb voor de koffieDe foto waar je ons gezellig bij de open haard een warme chocomel ziet drinken is een half uur later genomen dan het moment waar we hopeloos verdwaald en kleumend staan te schuilen voor de regen onder een piepklein afdakje.

 

pantoffelkant 2

26 maart fout

Het verstoppen van de paaseieren was ECHT leuk, maar niet elk ei werd gevonden. Dit ei (in het tosti-ijzer) werd pas ontdekt toen we na het voorverwarmen iets roken…

 

 

 

 

Pantoffelkant 3

PICT2032Bij het snijden van het rustieke, zelfgebakken brood, stuitten we onverwacht op de roerspaan van de broodbakmachine.

 

 

 

 

Pantoffelkant 4

PICT2443De fietstochtjes met Irene hadden, behalve mooie zonsondergangen, óók veel losrakende fietskettingen.

 

 

 

 

 

Pantoffelkant 5

feb

De foto van een aantrekkelijke kop koffie was vaak NIET de eerste poging om een lekkere kop koffie te maken. Het opwarmen van de melk gaat steevast in een uiterst traag tempo, tót het moment dat ik denk: “Nou, dan kan ik nog wel even…” Als ik dat dan ga doen bereikt de melk ACUUT het kookpunt!!

 

 

Ook een pantoffelkant -foto?

Deel hem op 31 juli. Dit is de eerste pantoffeldag! Op deze dag nodig ik je uit om de andere kant van je leuke ervaring te delen. De berg kampeer spullen NA je super-vakantie, je verbrande huid NA het dagje-strand, de aanrecht nadat je kinderen (heel lief!) iets lekkers hebben gebakken. Zet boven je bericht  #pantoffeldag. Door de hashtag kan je de pantoffelervaringen van anderen gemakkelijk terug vinden. Voortaan elke laatste dag van de maand: Pantoffeldag!!

 

Zin in pantoffel-kant-anekdotes??

-Kom naar het zomerfeest op 27 augustus! Een relaxte start van het nieuwe seizoen met zingen-bij-het-kampvuur, (uiteraard met ukelele!), pantoffelkant-verhalen en ontmoetingen met nieuwe vrienden of oude bekenden. Wil je erbij zijn? Meld je hier aan. Het maakt niet uit of je veel, weinig of nog niks bij clown2b hebt gedaan.  Als je dit leest ben je uitgenodigd! Het is gratis, het wordt oergezellig en je krijgt alle info als je je opgeeft. Doen!

-Wil je graag ukelele leren spelen? Kan! Op 29 augustus begint een spoedcursus. Na 5 lessen kan je jezelf begeleiden bij het zingen van tientallen liedjes. Gouwe ouwe, kinderliedjes en meezingers. Maar let op: De cursus is BIJNA vol, dus geef je snel op!

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Colettereply
21 juli 2016 at 18:08

Zou het niet mooi zijn om een maandelijkse pantoffeldag of schaduwdag te hebben op Facebook en dat iedereen dan dit soort berichtjes plaatst?

Jacqueline van der Ploegreply
25 juli 2016 at 12:38

GRANDIOOS plan, Colette!! Hierbij roep ik elke laatste dag van de maand uit tot pantoffeldag! Plaats op deze dag je pantoffel-ervaringen op Facebook. Gewoon op je eigen pagina. Boven je bericht zet je #pantoffeldag. Door de # kan je de pantoffelervaringen van de anderen makkelijk terug vinden. Ga vanaf VANDAAG alvast pantoffeldag-ervaringen verzamelen. Over 6 dagen is het zover!

Leave a reply