De ontdekking van een nieuwe tante

Tante Ka had het druk de afgelopen weken. Ze maakte me attent op de volgende feiten:

-Ramen die 6 maanden lang niet gezeemd worden zijn HEEL erg vies.

-Ramen die 6 JAAR lang niet gezeemd worden EXTREEM SMERIG!!

-Cursusdata moet je NOOIT veranderen. Dat is HEEL verwarrend voor de cursisten!

Ik luisterde goed naar haar, bedankte haar hartelijk voor de tips en deed er verder niks mee. Tante Ka voelde zich gehoord en ging voldaan op een kruk zitten.

Toen zag ik haar:  Een vriendelijke tante met roze wangetjes. Ze haalde juist een verse appeltaart uit de oven. Ze sneed er een punt af en vroeg, langs haar neus weg: ‘Wat heb je eigenlijk geleerd in de afgelopen week?’ Verbaasd keek ik haar aan. Geleerd??  Ik zou het niet weten! De tante bleef me uitnodigend aankijken en er kwamen toch wat dingen in me op. Bedoelde ze misschien die keer dat ik duidelijk NEE had gezegd? Of dat ik alle sokken-die-geen-paar-meer-waren zonder pardon had weggegooid?

Stralend keek ze me aan. “Ik bedoel niks,” zei ze met volle mond. ”Ik hoopte dat jij het zou weten. En je WEET het! Bedankt!“ Ze draaide zich om en begon neuriënd een kom brooddeeg te kneden. Ik kon de melodie niet thuisbrengen, maar het klonk heel vertrouwd.  “Hoe heet u eigenlijk?”, vroeg ik.  “Jaja…”, mompelde ze. ‘Trouwens….”

En toen kwam er weer zo’n vraag. En nog één. Stuk voor stuk vragen die me verder hielpen, die me wezen op kleine, betekenisvolle stappen die ik onlangs heb gezet. Terwijl ik antwoord gaf op haar vragen voelde ik me heel blij worden.

Grappig genoeg was ZELFS tante Ka blij met deze nieuwe tante. Vanmorgen hoorde ik haar nog zuchten op haar kruk: “He,he! Eindelijk een beetje rust!”

Benieuwd naar de vragen van deze tante? Dit zijn ze:

(Wil je er optimaal profijt van hebben? Pak een pen en schrijf je antwoorden op. Kost je 10 minuten tijd en werkt 10 keer beter dan alleen lezen :0)

Vraag 1: Wat gaat er sinds kort beter in je leven?

Vraag 2: Welke kleine, maar belangrijke stap heb je van de week gemaakt?

Vraag 3: Wat heb je de laatste tijd geleerd? Wat doe je nu anders daardoor?

Vraag 4: Wanneer ben je voor het laatst trots geweest op iets dat je hebt bereikt?

Vraag 5: Hoe heb je dat bereikt?

Vraag 6: Wat heb je de laatste tijd verbeterd in je werk? (en dan bedoel ik een klein dingetje!)

Vraag 7: Wanneer heb je pas nog iets slim opgelost? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Vraag 8: Van wie heb je onlangs waardering gekregen die je iets deed?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen van mijn tante:

Wat gaat er sinds kort beter in je leven?

Welke kleine, maar belangrijke stap heb je van de week gemaakt?

Wat heb je de laatste tijd geleerd? Wat doe je nu anders daardoor?

Wanneer ben je voor het laatst trots geweest op iets dat je hebt bereikt?

Hoe heb je dat bereikt?

Wat heb je de laatste tijd verbeterd in je werk? (en dan bedoel ik een klein dingetje!)

Wanneer heb je pas nog iets slim opgelost? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Van wie heb je onlangs waardering gekregen die je iets deed?

 

Share your thoughts