Win een cavia!

Hartelijk bedankt voor je hulp bij de opvang van tante Ka tijdens onze vakantie naar Rhodos. (Als dank voor je hulp kun je een verwarde cavia winnen. Lees door tot onderaan deze pagina.)

Ik zag er nogal tegenop, want tante Ka geeft van te voren vaak aan dat ze ‘echt niet mee hoeft’ en zich (mocht ze tóch meegaan) in GEEN geval met WAT dan ook zal bemoeien. Maar in de praktijk komt daar bar weinig van terecht. Ze begint weliswaar haar zinnen met: “Ik wil me natuurlijk nergens mee bemoeien…“ maar vervolgens bemoeit ze zich uitgebreid met de geplande activiteiten, de prijs van de maaltijd, de fooien, het tijdstip van opstaan en veelvuldig gebruik van de WIFI, kortom: met ALLES!

Op deze trip was ons er veel aan gelegen om de sfeer relaxed te houden en ik was vastbesloten om deze keer echt ZONDER tante Ka te vertrekken. Aanvankelijk probeerde ik haar te verleiden om zelf ook op vakantie te gaan. Christa had haar een prachtige logeerpartij aangeboden op Curaçao, maar tante Ka was bang dat ze daar uit elkaar zou ploffen van ergernis over de nonchalante en relaxte leefstijl.

Ze besloot dus, mokkend, om thuis te blijven, maar heeft zich tijdens onze afwezigheid UITSTEKEND vermaakt met tante Betje. Samen hebben ze een week lang hun hart gelucht, wederzijds gemopperd, om beurten geadviseerd en ze zijn UNANIEM tot de conclusie gekomen dat ze ONMISBAAR zijn, wat hen beiden uiterst gelukkig maakt! (Dank je wel, Carla, voor het uitlenen van je tante!)

Aan het begin van de reis was er nog enige verwarring. Ik kreeg het volgende bericht:

Heb geen oog dicht gedaan vannacht. Je tante Ka stond gister bij ons op de stoep en bleef maar schreeuwen en jammeren dat haar kleine zusje stiekem wel mee was gereisd naar Rhodos. Klopt dat Jacq, is tante zus nu bij jou? Ik hoop het niet… Wilma.‘

En inderdaad was tante zus stiekem in de ruimbagage gekropen, maar ze viel door de mand tijdens het wegen.

Ik ben trouwens heel blij voor beide dames dat ze niet meegegaan zijn. De accommodatie bleek TIPTOP in orde: het uitzicht was fantastisch, het huisje prachtig, de eigenaars bijzonder vriendelijk. De temperatuur was perfect, het eten verrukkelijk en de stemming relaxed. Kortom: de zussen zouden zich doodverveeld hebben!

En trouwens… Ik heb ALLE boeken die ik in de vorige blog geadviseerd heb uitgelezen en ik geef ‘De verwarde cavia ‘ van Paulien Cornelissen weg. Hebben? Schrijf hieronder bij ‘geef een reactie’ waarom dit boek ECHT iets voor jou is en WIN het!!

Wil je zeker zijn dat je een boek wint? Ga dan naar de site en download het boek ‘Speels leven als volwassene’. Klik op de button rechtsboven en je krijgt het DIRECT in je mailbox. Gefeliciteerd met je prijs!

 

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

carlareply
11 mei 2016 at 13:15

ha die jaq ,
Ik had beloofd verslag te doen van de logeerpartij en werd er natuurlijk geregeld aan herinnert door tante betje want wat je beloofd moet je doen maar met twee tantes in huis schoot het er makkelijk bij in.
De aankomst van tante ka was geweldig ze stampte vol bombarie uit de trein. je weet hoe ze kan zijn… De hele week ervoor was tante betje druk met het huis. Ramen lappen stoepje vegen en onkruid wieden was voor haar nu ineens wel een dagtaak. Eerder vond ze dat dat allemaal mijn taken waren maar nu omdat tante ka kwam wilde ze toch ook wel wat doen. Tante ka had een lekkere zelfgebakken cake meegenomen en het geklets van de dames (vooral over ons) was niet van de lucht. Blijkbaar hebben we veel overeenkomsten en dingen die de dames belangrijker vinden dan wij vinden. ik had de logeerkamer gezellig ingericht en natuurlijk kon een busje tulpen ook niet ontbreken.
de eerste dag was het even bijkomen en tante ka wilde graag haar favoriete tv programma kijken. Daarna bedachten de dames wat te gaan doen de komende dagen. Ze besloten een fiets te huren en het groene hart te verkennen. Ik was blij dat ze een dagje weg waren want twee dames die zich overal mee bemoeien… Wat ik me vooral erg realiseerde is hoe meer aandacht ik aan tante betje geef hoe meer ze gaat eisen. laat ik haar lekker haar gang gaan en doe ik wat ik belangrijk vind dat ziet ze ook dat ik me goed weet te redden. Dat gaf me een hoop ruimte en tante betje op haar beurt vond het ook wel even lekker om zich ook eens met wat ander bezig te houden. Heeft tante Ka nog verteld van de ruzie tussen tante betje en haar?
Ze wilden wat leuks organiseren voor ons als gezin maar tante Ka is niet voor de poes maar als tante betje wat wil dan laat ze de kaas ook niet van het brood eten.
Tante betje wilde graag varen maar tante Ka absoluut niet. Beiden dames aan de kibbel. Ik voelde wel de spanning maar wist niet waar het over ging natuurlijk.
Het werd steeds vervelender tussen de dames en ze praatte en dag lang niet met elkaar. Tot een van de kids zei wat is het probleem nou dames? Maar ze konden natuurlijk niks zeggen. Als jullie niks tegen ons zeggen gaan jullie maar naar boven en kom dan maar vrolijk weer naar beneden. De dames moesten hier zo om lachen dat ze het toch hebben uitgepraat. Uiteindelijk kwamen ze tot een compromis en hebben we gevaren in een rondvaartboot in Leiden en hadden we een heerlijke dag met z’n allen. Kortom het was een gezellige logeerpartij! doe je de groeten aan tante Ka?
liefs carla

Jacqueline van der Ploegreply
11 mei 2016 at 13:38
– In reply to: carla

Bedankt voor je uitgebreide verslag! Tante Ka had me het e.e.a verteld, maar lang niet alles! Van die aandacht, dat herken ik wel. Misschien is het en idee om een soort opvang te organiseren voor allerlei tantes, wellicht ook met ooms erbij.
Dan kunnen zij elkaar bezig houden en aandacht geven…

Jacqueline van der Ploegreply
25 mei 2016 at 12:09
– In reply to: carla

Carla, tot mijn grote genoegen kan ik je meedelen dat je de winnaar bent van de verwarde cavia. Van harte gefeliciteerd!

Ans Lagerwaartreply
11 mei 2016 at 14:14

Geweldig, die tante Ka!
En fijn dat de vakantie zo goed ging.
Waarom wil ik dat boek winnen: ik vind de schrijfster zo leuk!
Daarom!

Laurareply
11 mei 2016 at 15:04

Goede middag!
Wat is het toch altijd leuk je blog te lezen! Graag maak ik kans op het boek ‘De verwarde cavia’ van Paulien Cornelissen, omdat ik net zelf met een kantoorbaan begonnen ben! Ik zou dus graag de kantooravonturen van deze cavia ter harte willen nemen, daarbij lijkt dat boek me gewoon genieten.
Liefsa

Elsreply
13 mei 2016 at 10:20

Ach gossie, een verwarde cavia. Wat sneu. Had je hem niet voorbereid op de vakantie naar Rhodos? Tante Ka was vast afgeleid vanwege de logeerpartij bij tante Betje, anders had ze je er vast wel fijntjes aan herinnert.

Wil je het beestje serieus kwijt? Dan is het van harte welkom in Huize Caleidoscoop. Mijn kat is een beetje van Lotje getikt is en ik zelf ben ik ook niet helemaal lekker. Ik verwacht dan ook dat wij het met zijn drietjes uitstekend zullen vinden.

Leave a reply