Hou het simpel!

Een journalist wilde komen kijken bij een optreden voor mensen met dementie. Natuurlijk mocht dat! Ik sloeg direct aan het regelen: Een geschikte dag om te spelen, de juiste outfit, spulletjes voor in de koffer en niet te vergeten: liedjes!
Uiterst tevreden zat ik aan de koffie, zo’n drie dagen voor het optreden. Ik hoefde alleen nog de liedjes te oefenen. Ineens zat ze naast me, tante Ka.

“Je kent het nog niet uit het hoofd zie ik! Hoe ga je dat doen straks? Je kan natuurlijk NIET je blaadje erbij houden. En alleen het refreintje zingen, da’s wel ERG mager.“
“Ik ga toch oefenen!”
“Maar het is overmorgen al, hè?! “
“Geen probleem”, begon ik, “Als ik hard mijn best doe …” En daar viel ik stil. Ik zag mezelf voor me, na twee dagen coupletjes instampen. Ik zou de hele tijd met mijn gedachten bij de teksten zijn en totaal geen aandacht hebben voor de mensen zelf. Daar zou het optreden niet mooier van worden.

“Kijk, die refreintjes, die kent iedereen,” benadrukte tante Ka nog maar eens. “Maar juist die coupletjes, die maken het leuk! En die mensen hebben al zo weinig , dus ik vind…”
“Ze verdienen het.” maakte ik haar zin af.
Tante Ka knikte voldaan. Zo was het precies!
“Je hebt gelijk,“ besloot ik. “Ik ga straks even wandelen. Dan kom ik tot rust. En morgen ga ik lekker een stuk fietsen. Dan ben ik overmorgen in TOPvorm! “
“Maar de coupletjes…,” stamelde tante Ka.

“Komt goed! Ik leer van ieder lied het eerste couplet. En als ik het niet meer weet, zing ik gewoon la-la-la..”
En dat is precies wat ik deed, twee dagen later. Ik neuriede, ik zong la-la-la en ik zei:
“O nee he?! Dit ben ik vergeten!“
“Nou, ik niet hoor!,“ straalde een bewoner. “Ik weet het nog precies!”
Het werd een fantastische middag. Helaas was tante Ka er niet bij. Ze lag op de bank met een strip paracetamol, de schat!

Hou je je leven ook graag simpel? Volg de tips! PICT2992

TIP 1: Geen zin om je iphone de hele tijd vast te houden? Zet hem in een leeg cassetteband-doosje!

TIP 2: Geen schalen afwassen? Duw de hoeken van je chipszak van onderaf omhoog en de zak wordt een kommetje!
TIP 3: Wil je niet te lang wachten in een rij? Kies de linkerrij. De meeste mensen kiezen intuïtief voor rechts, dus die is vaak langer!

TIP 4: wasEen hekel aan strijken? Laat je shirts drogen aan een haakje. Kan je ze zo opvouwen of (nog makkelijker) hang ze zo in je hangkast. Dan ben je gelijk klaar!

TIP 5: Wil je iets van een ander voor elkaar krijgen? Zorg dat iemand al een keer met Ja heeft geantwoord op een eerdere vraag. (Mag ik je wat vragen? Zal ik wat voor je inschenken?) Het JA-centrum is dan geactiveerd en de kans dat hij weer Ja zegt is veel groter! Meer over dit soort trucs lees je hier!

Zin om Ja te zeggen? Doe mee met de cursus leven met lef en liefde op 14 en 28 mei!

Eerst uitproberen? Kom naar de inspiratie avond op 29 maart! Schrijf je nu in!

 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Marleen Bosreply
17 maart 2016 at 14:00

Jij en jouw tante Ka weten precies wat ik nodig heb 🙂
Ik ben een kei in dingen moeilijker maken dan nodig – gelukkig ook in veel andere dingen, maar die leg ik op die momenten gemakshalve even naast me neer.
Je verhalen in je nieuwsbrieven zijn herkenbaar en maken mij vrolijk en licht en sporen mij aan tot het simpeler maken van mijn leven.
Dank je wel Jacqueline!!!

Clown2Breply
17 maart 2016 at 14:24
– In reply to: Marleen Bos

Dank je wel, Marleen. Ook namens mijn Tante :0) !

Leave a reply