ARGH!! Dit gaat fout…!

 

Héél soms nodig ik tante Ka zelf uit voor een kop koffie-met-gesprek. Van de week was het zo’n week. Het was echt nodig.

-Ik stuurde een nota naar een nieuwe cursist waarop én een verkeerde naam én een verkeerd bedrag én een verkeerd BTW bedrag staat.

-Ik maakte twee keer achter elkaar een afspraak op een verkeerde datum. Met dezelfde persoon. En dan niet voor een eetafspraak met een vriendin, maar voor een overleg over een project dat ik heel graag wil realiseren.

-Ik vergat mijn tas mee te nemen en in die tas zat ALLES: Mijn portemonnee, agenda, mobiel én laptop. Toevallig was dit op de dag van bovenstaande belangrijke afspraak. Ik had geen idee bij welke mevrouw ik moest zijn en op welke tijd.

“Ga zitten”, zeg ik uitnodigend tegen tante Ka, “en zeg maar niks. Ik wéét het namelijk al. Dit is TE ERG. Vind ik zelf ook. Zoveel stommiteiten, in één week, dat KAN gewoon niet!”

Tante Ka is het ROEREND met me eens. Met een klap zet ze haar koffie neer.

”Dit komt niet meer goed”, zegt ze theatraal. “Nooit meer!”

Misschien komt het door de klap, maar ik realiseer me ineens dat het ONZIN is. Het IS al goed gekomen. Sterker nog: Er is helemaal niks fout gegaan!

-De cursist heeft teruggemaild dat ze een verkeerde nota heeft ontvangen.

-De afspraak voor het gesprek is gewoon tóch gemaakt.

-Mijn collega heeft voor me in mijn agenda gekeken bij wie ik moest zijn en hoe laat. Ik was gewoon op tijd en het was een heel prettig gesprek.

 

Heb je ook het idee dat het erg is om fouten te maken? Maak ze eens expres! Werkt heel ontspannend…

Maak een blind portret

Sluit je ogen en maak een zelfportret  Voel eerst even goed hoe groot je vel papier is en haal je hand een paar keer over de middenlijn. Pak dan je stift en teken je eigen hoofd zonder de stift van het papier te halen. Open je ogen en verbaas je over het resultaat!

Maak een vlek

Schiet een inktvlek af op een stuk papier en maak er iets van. (Deed Dali ook…)

Maak een meerkeuze-tekening

Teken achtereenvolgens een

1 een vierkant/ovaal of cirkel

2 een randje/ovaal of kraag

3 een blije/druipende of snelle lijn

4 een stevige/dunne of vreemde verbinding

5 wenkbrauwen stippen of iets anders. Deze tekening heet…

( Meer ideeën? Ga naar ‘Laat het ontstaan’.

Maak foto’s van je missers

Neem jezelf voor om een waardevolle bijdrage te leveren aan de website craftfail.  Zo maak je iedere keer als er iets mislukt je doelen waar!

 

Wil je meer? Doe mee met de inspiratieworkshop en ontdek dat er prachtige momenten ontstaan uit een ‘fout’. Schrijf nu in!

 

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Colettereply
3 maart 2016 at 13:35

Craftfail! Ja ja ja! Daar worden we vrolijk van!

Lidyreply
3 maart 2016 at 14:09

hallo Jacq.
Wat een bemoedigend stukje om te lezen! Het is net hoe je er tegenaan kijkt en waar je je door laat overmeesteren. Niet door tante Ka in elk geval. Succes met je werk, maar minder van dit soort weken gun ik je wel hoor. Lieve groet van Lidy

Gerdareply
3 maart 2016 at 21:07

Haha!!! Geweldig!! Dank je wel voor het delen Jacqueline

De geef-het-een-maand-tactiekreply
1 september 2016 at 09:31

[…] 3: Is het een keer niet gelukt? Dan is er NIKS AAN DE HAND! Je kunt gewoon doorgaan met dat-wat-je-van-plan was. Je plan is pas […]

Leave a reply