De alleen-de-eerste-zin-tactiek

Wil je iets invoeren of veranderen in je leven? Begin met een kleine stap. Maak het stapje zó klein dat je brein niet in verzet komt en tante Ka lekker in haar luie stoel blijft zitten. Zo kost het nauwelijks inspanning, maar helpt het je wel over de drempel.  Hier het eerste-zin idee voor andere klussen.

De trap verven

Begin met het klaar leggen van de spullen. Het is de volgende dag veel makkelijker om te starten. En natuurlijk hou je ook deze stap klein: doe alleen de bovenste tree.

Meer bewegen

Begin met 1 minuut per dag. Na een poosje ben je automatisch geneigd wat langer door te gaan. Als je het heel langzaam opvoert kan het heel snel gaan! Steeds 1 minuut langer bewegen merk je nauwelijks, maar als je het 30 keer hebt gedaan beweeg je een half uur!

Gezonder eten

Begin met het invoeren van een gezond ontbijt. Stap 1: Bedenk waarmee je voortaan wilt ontbijten. Stap 2: Zorg dat het in huis is. Stap 3: Eet het. Herhaal stap 3 net zo lang tot het een gewoonte is geworden. Dat duurt ongeveer drie weken. Daarna kost het je geen inspanning meer en heb je ruimte om een tweede gezonde gewoonte in te voeren. Uiteraard start je weer met een klein stapje.

Mindfull leven

Begin ermee dat je de eerste hap van je avondmaaltijd aandachtig eet. Kijk. Ruik. Proef. Kauw. Als dit eenmaal een gewoonte is en je er geen inspanning meer voor hoeft te leveren, breid je het uit. Bijvoorbeeld drie happen aandachtig eten. De eerste hap van je lunch aandachtig eten. Of een heel andere oefening doen op een ander moment. Ideeën nodig voor mindfulle tussendoor-oefeningen? Kijk bij het gratis inspiratie-abonnement van ‘studio onbekommerd’.

Meer plezier in je leven

Begin met de inspiratie-workshop van clown2b. Je hebt gegarandeerd pret, er doen alleen AARDIGE mensen mee, het duurt maar twee uurtjes en het is SPOTGOEDKOOP! Donderdagavond 11 februari is er weer één in Vlaardingen. En dinsdagavond 1 maart kan je meedoen in Delft. De eerste stap is al helemaal simpel: Schrijf je in!

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Elsreply
4 februari 2016 at 13:14

Ooh, da’s een goed plan. Als ik nou begin met 1 dingetje opruimen heb ik binnenkort een looppaadje in mijn rommelkamer… ??

Anjareply
5 februari 2016 at 16:22

En dan wordt ik toch zo nieuwsgierig WELK boek het is……
Ik sta altijd open voor goede boeken.

Clown2Breply
5 februari 2016 at 17:49
– In reply to: Anja

Het was TONIO van A. F. Th. van der Heiden. En ik hoop altijd dat ik WEER zo’n boek tegenkom de volgende keer. dus: als jij zo’n ervaring ook wel es hebt gehad, dan hou ik me aanbevolen!

Leave a reply