Geheugenfoto-tactieken

Negatieve dingen onthouden we beter dan positieve. Dat is een natuurlijk overlevingsmechanisme. Wil je dat mechanisme vermijden? Er zijn mogelijkheden genoeg!!

Maak een geheugenfoto

Een mooi moment? Neem even de tijd om in te zoomen. Kijk om je heen. Wat zie je? (Je oom Jan met dat gekke vest, een colablikje onder de bank, een vaas kleurige bloemen) Wat voel je? (een briesje langs je wang, een steentje in je schoen) Wat hoor je? (een lachend kind, een ploppende kurk) Wat ruik je? ( gemaaid gras, warme worstjes, puntenslijpsel) Wat proef je?  (niet omschrijven! Gewoon proeven!) Je geniet maximaal en de kans dat je dit moment onthoudt neemt zienderogen toe!

Maak een memo-pot

Heb je een bijzonder uitstapje gemaakt? Een leuke verrassing gekregen? Heeft je kind iets grappigs gezegd? Schrijf het op een gekleurd memoblaadje en stop het in een pot. Een leuke activiteit voor tijdens het gezamenlijk uitgebreide-zondagochtend-ontbijt. Op 31 December keer je de pot om en zie je alle bijzondere momenten van het afgelopen jaar weer aan je voorbij trekken.

Maak een toevals-foto

Installeer de app ’room for thought’ en er wordt elke dag op een willekeurig moment een foto gemaakt met je eigen mobiel. Tien seconden van te voren krijg je een signaal, dan heb je even de tijd om je camera ergens op te richten (je lekke band, een tijdschriftenstandaard, je volle boodschappenkar). Na een jaar kun je de foto’s in een boekje laten bundelen. Zo zie je de highlights, de bloopers én de gewone momenten terug! Meer toevallige ideeën vind je op ‘puur toeval’.

laat je je graag verrassen? Geef je op voor de inspiratieworkshop!

 

 

Share your thoughts