Dump design

Ligt je kast vol kleding-met-problemen? Gefeliciteerd! Dan kun je iets moois maken!

 

Probleem 1: Een vlek bij je nek.IMG_0455

Zal je net zien: Al je stomme shirts blijven prachtig schoon en precies op dat heerlijk-zittende-T-shirt-in-exact-de-goede-kleur zit een vlek! Oplossing: Zoek een shirt dat je nooit draagt, maar dat je bewaart omdat er zo’n prachtig patroon op zit. Zigzaggen. Uitknippen. Over de vlek heen naaien. En aantrekken!

 

 

 

IMG_0485+Probleem 2: Een vlek middenop.

 

Zit de vlek een beetje laag? Handig! Maak een tasje dat eroverheen valt. Zit de vlek wat hoger? Een zakje kan ook!

 

 

 

 

PICT1416Probleem 3: Leuke stof maar het past niet

Is het een tricotstof? Ideaal! Knip er stroken van. Allemaal ongeveer even breed, maar de lengte mag verschillen. Zigzaggen hoeft niet. Het rolt vanzelf op. Met een aantal van die stroken bij elkaar maak je een opvallende ketting. Kan je ook weer gebruiken om een oersaaie-maar-lekker-zittende-trui mee op te leuken.

 

 

IMG_0460+Probleem 4: Goed jasje maar zooo saai!

 

Super! Naai op één van de panden iets moois van een ander kledingstuk. Als je van haken houdt: Sla er dan een paar drukknopen in. Op de drukkers maak je een gehaakte roos vast.

 

 

 

 

Probleem 5: Ik heb geen probleem!

Dat is écht een lastige! Maar ook dit is op te lossen: Geef je op voor de workshop dumpdesign. Je gaat dan op zoek naar kleding in de weggeefwinkel en maakt er onder leiding van Mirjam Boomert iets prachtigs van! (Je kunt natuurlijk ook zelf je eigen ‘te dumpen’ kleding meenemen.)

 

Meer vlekjes in je leven waar je graag anders tegenaan kijkt? Lees ’trucs voor alledaagse beslommeringen’

Benieuwd wat ‘anders kijken’ met je doet? Doe mee met de inspiratieworkshop!

 

 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Els van de Looreply
10 september 2015 at 11:38

Leuke ideeën. Samen met mijn dochter spaar ik al een hele tijd oude kleding die we mooi vinden om er ooit weer iets anders mee te doen. We hebben er al tasjes, knuffels en boekleggers van gemaakt. Nu hebben we weer nieuwe ideeën ter inspiratie!

Marianne van Herpreply
10 september 2015 at 18:26

Leuke ideetjes Jacqueline. Je bent weer zéér creatief en inspirerend bezig!

Leave a reply