De overgewichtkoffer

Een onvergetelijke vakantie bij elk weertype? Zorg voor een goed gevulde koffer!

Alleen met de goden – Alex Boogers

Zodra je dit boek openslaat word je in een andere wereld getrokken. Een onbekend terrein dat direct-bij-jou-om-de-hoek zou kunnen zijn. ‘Alleen met de goden’ staat bomvol met prachtige zinnen, is makkelijk leesbaar en heeft ook nog eens een verrassend plot. En voor de Vlaardingers: het speelt zich af op bekend terrein:

We woonden in een stad die papa Leeuw het naamloze gat noemde

Na dit leven – Eben Alexander

Eben Alexander vertelt over zijn bijna-dood-ervaring, waarbij hij bijna zeven dagen buiten bewustzijn was. Een fascinerende kijk in een andere werkelijkheid. Over zijn leven op aarde schrijft hij:

Je wordt bemind. Je hebt niks te vrezen. Je kunt niks verkeerd doen

Het grote tekenboek – Taro Gomi

Inspirerend tekenboek voor volwassenen en kinderen waarbij je wordt uitgedaagd om de tekening af te maken. Bijvoorbeeld: Geef het jongetje vleugels en een staart. Red het kleine visje.

Een nieuwe aarde – EckhardtTolle

Niet het makkelijkste boek, wel verrukkelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in:  Minder denken en meer ZIJN. Minder ego en meer essentie.

“Als je de wereld niet bedekt met etiketten en woorden keert er een gevoel voor het wonderbaarlijke terug in je leven, dat lang geleden verloren is gegaan…”

Botje – Janneke Schotveld

Bibi ontvangt een pakketje met daarin de robot ‘botje’. Een kleurrijk kinderboek, geschreven voor kinderen van groep 6-9. Heerlijk om te lezen voor iedereen die zich graag laat verrassen.

Sommige kleuren zijn moeilijk te krijgen. Paardenbloemenstengelgroen bijvoorbeeld. Of varkensstaartjesroze, diepzeezwart, watermeloenrood en krijtrotswit.

Meer boekentips? Ga naar Train je brein en Het Rosieproject.

Geïnspireerd blijven na je vakantie? Doe mee met de inspiratieworkshop!

 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Hoe-overleef-ik-kerst-tipsreply
11 augustus 2015 at 08:20

[…] gewoon (alleen) thuis en lees het gedicht vanWillemWillink. Of een ander boek waar je dit jaar niet aan toe gekomen bent. Ga in bad. Kies een kerstfilm. Maak een legpuzzel […]

Logeeradres gezochtreply
26 april 2016 at 20:07

[…] boekentips vind je in de overgewichtkoffer. Een gratis boek kun je downloaden op de site van clown2b. Klik op de button en het komt naar je […]

Leave a reply