Help het lukt!

Samen stormen ze binnen, mijn puberzoon en zijn vriend. Telefoon in de hand. “Ja man! We gingen vissen. Heb ik ineens zo’n snoek aan de lijn!! En groot man!” En tegen mij: “Hier, mam. Check dit!” Ik zie het filmpje. Inderdaad een joekel van een snoek. “We waren echt bang! Zo’n snoek kan bijten he?! En we wisten niet hoe we ‘m van de haak moesten krijgen…“

Kijk, dát herken ik! Nietsvermoedend aan de slag gaan, en dan LUKT het ineens. Dan overvalt mij toch een soort paniek. ARGH!! Het werkt. Wat nu?!

Het is een vreemde zaak. Vertrouwen dat het kan en tegelijk geloven dat het zal mislukken. Het verschijnsel blijkt voor te komen onder kleuters, teeners en volwassenen. En natuurlijk kan het ook anders! Laat je inspireren!

De kleuter: We gaan op berenjacht!

Wie kent hem niet, het superboek van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Enne… je hebt er ook een superleuke pop-up versie van!

De teener: Wat nou als het lukt, mamma?

Luister naar de rap van Kraantje Pappie. En je weet dat het anders kan!

De volwassene: Ja maar, wat als alles lukt?

Een boek uit de omdenk-serie van Berthold Gunster. Hoe komt het dat we zo vaak niet doen wat we eigenlijk zouden willen doen? Waar komt die innerlijke stem vandaan, die ons ervan weerhoudt ten volle te leven?

 

Share your thoughts