Tips voor meer goeds

Voor wie niet altijd het-beste-van-het-beste wil. Zeven milde tips. Voor een goed leven.

Tip 1. Geniet van wat je hebt bereikt. Wensen zijn er altijd en als een verlangen vervuld is komt daar automatisch weer een ander voor in de plaats. Sta af en toe stil bij de dingen die gelukt zijn. Benoem waar je blij mee bent. En als er iets is wat al een poosje goed gaat: Vier het!

Tip 2. Geloof niet alles wat je denkt. Glimlach om je eigen gedachten. Iedereen denkt weleens dat hij niks waard is, dat het leven nooit anders zal worden en dat er niemand op hem zit te wachten. Dat mag je gerust denken. Maar weet dat het maar een gedachte is. De werkelijkheid ziet er heel anders uit…

Tip 3. Neem af en toe even afstand. Ga er een weekendje tussenuit. Zoek een coach. Doe even 10 minuten niks.Of volg de tips-voor-een-eindeloze-vakantie.

Tip 4. Stel jezelf regelmatig de vraag: Waar heb ik ZIN in? En doe dat. Het zijn precies de dingen waardoor jij het meest tot je recht komt. Hou je van spelen: SPEEL! Hou je van zingen: ZING!!! Hou je van de natuur: GA ER OP UIT!

Tip 5. Accepteer wie je bent. Focus op je sterke punten en accepteer je zwakke punten. Dit is de beste basis voor groei.

Tip 6. Sluit een pact met het kind in jezelf. Misschien wil ze graag wandelen. Of een ijsje eten. Of… Meer tips bij het jarig-gevoel.

Tip 7. Ga voor verbinding. Geluk, zingeving en samenzijn is een ijzersterk trio!

Meer tips? Lees het boek ‘Speels leven’ . Gratis te downloaden bovenaan deze pagina!

 

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Train je brein in de goeie dingen.reply
11 augustus 2015 at 07:59

[…] ’s avonds aan de eettafel, of direct na het opstaan. Je brein ontwikkelt de gevoeligheid voor goeie dingen. En na een poos zullen je gedachten zich automatisch richten op de goeie dingen, direct na het […]

Elsreply
18 augustus 2015 at 13:59

In het kader van net even anders een uitgevoerd voor een eindeloze vakantie. Op zondag ontbeten op mijn balkon en uiteraard in pyjama. Dacht eerst, da’s raar. Maar waarom ook niet? Erg leuk!

Hoe vermijd ik het-meest-irritante-antwoord?reply
26 augustus 2015 at 16:24

[…] Vraag of je vriendin wel eens een soortgelijk probleem heeft gehad, dat zij heeft opgelost. Wat was de situatie? Wat deed ze toen? En zit daar iets bij wat nu weer zou kunnen werken? Meer tips over kijken naar het goede vind je op ‘Tips voor meer goeds’ […]

Hoe maak ik goud van mijn fout?reply
10 september 2015 at 09:31

[…] Meer nieuwe gedachten? Ga naar tips voor meer goeds.  […]

Zelfdiscipline bestaat nietreply
21 december 2015 at 16:56

[…] Ga ervan uit dat zelfdiscipline niet bestaat en dat je hier dus ook geen beroep op kunt doen. Dus: Wil je afvallen? Haal geen snoep in huis. Wil je minder geld uitgeven? Laat een vast bedrag direct aan het begin van de maand overboeken op een spaarrekening. Wil je fietsen naar je werk? Verkoop je auto en maak gebruik van greenweels. Meer makkelijke tips vind je bij ‘tips voor meer goeds’.  […]

Leave a reply