Gratis tips voor een beter leven!!

Kan je best wat ruimte, energie of voldoening gebruiken? Deze tips zijn simpel, gratis en doeltreffend. Have fun!

Leer een gedicht uit je hoofd

Soms kom je een gedicht tegen waarvan je voelt: WHAM! Of waarvan je denkt: WOW! Leer het uit je hoofd. Dan heb je de WHAM! en WOW! factor altijd paraat. Direct starten? Leer deze!

Wordt fit-zonder fitness

Bewegen is goed, dat weten we allemaal, maar dat hoef je natuurlijk niet per se in de sportschool te doen. Stofzuigen, schilderen, tuinieren en boodschappen doen op de fiets zijn ook allemaal manieren om te bewegen. En het levert nog iets extra’s op: Een schone vloer, een leuke tuin of een geverfde trapleuning.

Volg de stille hints

Neem af en toe de tijd om af te stemmen op ‘de stille hints’. Ze zijn er de hele dag: Je wilt zoals-elke-avond naar het journaal gaan kijken en je merkt ineens dat je verlangend naar buiten kijkt. Je bent op weg naar de supermarkt en aan de overkant loopt iemand enigszins verdwaasd rond. Je denkt plotseling aan die vriendin van vroeger. Je leven ziet er heel anders uit als je deze hints serieus neemt. Dus:  Ga wandelen. Steek de straat over en zeg: ‘Gaat het?’ Bel je vriendin op. Het zijn de wegwijzers naar de gouden momenten.

Geef weg wat je niet nodig hebt

Spullen vragen aandacht en nemen ruimte in. Ook als je er niks mee doet. Je kunt simpelweg ruimte creëren door spullen die je niet meer nodig hebt weg te geven. Aan je vrienden (organiseer een weggeefparty), de kringloop of de weggeefwinkel.Klik hier voor een stappenplan.

Verruim je comfortzone

Je comfortzone bestaat uit vertrouwde acties die je helemaal onder de knie hebt en je totaal geen stress opleveren. Daarom zijn ze comfortabel. Heerlijk! Maar er gebeurt ook weinig. Doe iets waar je tegenop ziet, wat je steeds hebt uitgesteld of iets waar je eigenlijk een beetje bang voor bent. Het zal je ruimte geven en nieuwe mogelijkheden. Dus: spreek je uit, vraag salarisverhoging of, zing hardop op straat. Meer tips in deze blog.

Teken een stripverhaal

Is er een lastige situatie die je niet op kunt lossen en die steeds in je hoofd rond blijft spoken? Maak er een stripverhaal van. Zo schep je afstand, kijk je er op een andere manier tegenaan en zet je het uit je hoofd

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Klein beginnenreply
11 augustus 2015 at 08:16

[…] Meer beweeg-tips in gratis tips voor een beter leven […]

Survivaltips voor hoogtijdagenreply
2 december 2015 at 21:09

[…] computerspel. Maak met z’n allen een legpuzzel of het knexx-reuzenrad. Of kies een aktie uit de tips voor een beter leven. Meer tips? Kijk bij hoe overleef ik […]

De down-dag-dadenreply
24 mei 2016 at 18:49

[…] Daad 3: Maak een collage. Je hebt niks anders nodig dan een stapel tijdschriften en een groot vel papier. Bedenk waar je wilt dat het over gaat of begin gewoon te bladeren en scheur alles uit wat je aandacht trekt. Als je een flinke stapel hebt leg je alles op het papier en kijk je wat nog ontbreekt. Daarna is het een kwestie van schuiven en plakken. Wacht met plakken tot het laatste moment. Liever een andere werkvorm? Klik hier!  […]

Leave a reply