Hoe-overleef-ik-kerst-tips

Vermijd de kerststress en beleef gewoon 2 leuke dagen!

Tip 1: Ga wandelen

Zorg dat je de dag-voor-kerst een flinke wandeling maakt samen met iemand. Scheelt enorm. Je hebt een portie lichaamsbeweging en buitenlucht binnen. Het is op alle wandelpaden lekker rustig. Je mist de topdrukte in de winkels èn de hoeveelheid ‘zitten‘ tijdens de kerstdagen is een stuk beter te verdragen. Je bent daar immers ook echt aan toe.

Tip 2: Maak een high tea

Plan een high-tea in plaats van een diner. Je kunt dan toe met twee maaltijden (als je niet al te vroeg ontbijt) en zit dus niet zo overvol. En zo’n tea is simpel te organiseren. Je zet gewoon allerlei lekkere dingen op tafel. En daar mag iedereen dan steeds wat van pakken. Hou je van zelf bakken? Dan heb je gelijk een leuke activiteit. Haat je bakken? Dan koop je van te voren allerlei kant-en-klare dingen. Pot thee erbij… klaar! Simpeler kan al haast niet!

Tip 3: Blijf thuis

Blijf gewoon (alleen) thuis en lees het gedicht vanWillemWillink. Of een ander boek waar je dit jaar niet aan toe gekomen bent. Ga in bad. Kies een kerstfilm. Maak een legpuzzel terwijl je naar de radio luistert. Of kijk drie films achter elkaar.

Tip 4: Bouw een zandkasteel

Nodig iemand uit voor een wedstrijd ‘zandkastelen bouwen’ op het strand. Neem scheppen en thermoskannen met warme chocolademelk mee. Na afloop maak je thuis een lekkere stamppot.

Meer tips?

Kijk op het jarig-gevoel

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Survivaltips voor hoogtijdagenreply
2 december 2015 at 21:32

[…] Tip 1: Anti-kerst-kerst. Doe uitsluitend on-kerstige dingen. Eet pannenkoeken. Kleed je in je pyjama of joggingpak. Speel een computerspel. Maak met z’n allen een legpuzzel of het knexx-reuzenrad. Of kies een aktie uit de tips voor een beter leven. Meer tips? Kijk bij hoe overleef ik kerst. […]

Leave a reply