Hoera! Een verkoper!!

Ongewenste verkopers? Reageer anders-dan-anders en maak er een feest van!

Tip 1: Verras de verkoper

Staat er iemand aan de deur, schudt dan zijn hand en zeg: “Wat ontzettend leuk om u te ontmoeten.”        Op de vraag “Mag ik u iets vragen?” zeg je: “Heel graag! Ik ben dól op het beantwoorden van vragen!” of: “Heerlijk! Ik zit de hele dag al te denken: Ik hoop dat iemand mijn mening eens vraagt.

Tip 2: Gebruik het ‘Nee bedankt script’

Zie de verkoper als een kans om je assertiviteit te oefenen. Download de standaardzinnen op

consuwijzer en oefen met de antwoorden. Je leert efficiënt en vriendelijk NEE zeggen.

Hou je het graag humoristisch? Zeg dan: “Fijn dat u belt! Ik heb pas een paar zinnen van het ‘Nee-bedankt-script gedownload. Heeft u een moment, dan pak ik het er even bij.’

Tip 3: Bel de verkoper terug

Je hoeft het niet echt te doen, maar het zeggen is voldoende. Het gaat zo:

Verkoper: “Mag ik u iets vragen?”

Jij: “Het komt nu niet zo goed uit. Mag ik u straks misschien even terugbellen op uw privénummer?”

Verkoper: “Dat is niet de bedoeling.”

Jij: “Houdt die gedachte vast!”

Meer onverwachte acties op zinloze tips die je leven veranderen en tegendraadse ideeën.

 

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

5 simpele trucs voor dagelijkse beslommeringenreply
10 september 2015 at 09:26

[…] Truc 2: Neem je voor om een expert te worden in het omgaan met agressief gedrag. Als je buurman dan dreigend op je afkomt, denk je: Hoera! Lekker oefenen! Geen boze buurman voor handen? Kijk bij Hoera! Een verkoper! […]

Leave a reply