Maak je dromen waar!

Neem je dromen serieus en maak ze werkelijkheid! Volg de tips…

Tip 1: Maak een collage.

Wat gebeurt er als je droom werkelijkheid wordt? Als je meer vrienden wilt, wat zie je dan voor je dat er gebeurt? Zit je rond een kampvuur? Krijg je een enorme stapel verjaardagskaarten? Ga je samen naar de film? Zoek plaatjes op internet of in tijdschriften en maak er een mooie compositie van. Hang je collage op een plek waar je hem ziet als je ’s ochtends opstaat.

Tip 2: Begin met een kleine stap.

Grootse doelen bereik je niet in een dag. Begin met een kleine stap. Gezond leven start met het opzoeken van een recept, het maken van een wandeling of het kopen van een bak aardbeien. Mijn clownsbedrijf begon met het volgen van een cursus. Het volgen van de cursus begon met het zoeken van informatie. Hoe kleiner de stap, des te meer kans dat je in beweging komt. Meer tips op klein beginnen.

Tip 3: Doe het samen.

Zoek iemand die hetzelfde wil. Wil je vaker lachen? Zoek een lach-maatje. Maak samen een plan , (lach-yoga, youtube filmpjes, afspreken met vrolijke mensen) en hou elkaar op de hoogte op een vast moment van de week. Meer samen doen? Kijk op delen is vermenigvuldigen.

Tip 4: Geef niet op.

Er komt een moment dat het misgaat. Dat betekent… NIKS! Of misschien toch… Het betekent dat je op weg bent. En op weg zijn (naar een vrolijker, gezelliger of gezonder leven) dat is precies wat je wilde! Zet dus de volgende kleine stap, zoek je buddy op, kijk naar je collage en ‘Don’t giveup!

 

Share your thoughts