Kleedjesmarkt-kijkwijzer

Naar een rommelmarkt of kringloopwinkel? Het is extra leuk als je ergens naar op zoek bent. Zorg dus dat je weet wat je wilt. Ga bijvoorbeeld op zoek naar:

Fotolijstjes. Leuk om thuis te beplakken en allemaal bij elkaar op één muur te hangen. Je kunt er foto’s in doen, maar ook herinneringen, citaten, een mooi stukje pakpapier of een geboortekaartje.

Een prikbord. Daar kan je niet buiten. Voor het verzamelen van lieve briefjes, vakantiekaarten en bedankjes.

Cadeaus voor je vrienden. In het komende jaar worden al je vrienden weer jarig. Hou ze in je achterhoofd! Op elke kraam wemelt het van de blikken, mandjes of tasjes die je later kunt vullen met (kruiden)plantjes, lekkere dingen of douchespullen. En je kunt er ook een bijpassend boekje vinden ‘Alles over chocola’. ‘Honderd haakpatronen’. Of ‘Bella Italia’.

Geurtjes. Spelen je (klein)kinderen graag in bad of onder de douche? Dan zijn ze vast heel blij met een parfumpakket. Een grote fles doucheschuim, een hele verzameling monstertjes en geurtjes en een paar lege plastic flesjes. Goed voor urenlang speelplezier.

Inpakspullen. Houd je ervan om je cadeaus leuk in te pakken? Scoor kantjes, bandjes, kleine speelgoedjes en plastic bloemen.

En tot slot: Neem een boodschappenlijstje mee! Maak een lijstje met spulletjes die je wenst of nodig hebt. Het kunnen bijzondere dingen zijn, waar je tegenaan moet lopen, maar ook gewoon theelepeltjes, een kaasschaaf, of een vaas. Die vind je spotgoedkoop op elke rommelmarkt en het scheelt je weer een ritje naar Blokker.

Kijk je graag anders tegen het leven aan? Download het boek ‘Speels leven als volwassene’. Gratis!

 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Train je brein in de goeie dingen.reply
11 augustus 2015 at 12:49

[…] op een prikboard allerlei dingen waar je blij van wordt. Vrolijke plaatjes, lieve briefjes, een verstuurde […]

Je hebt ’t in huis!reply
3 november 2015 at 19:49

[…] – Kadootje voor een kind.  Verzamel alle restjes wasco die je in huis hebt. Haal het papier eraf en breek ze in stukjes. Doe de stukjes in een leeg joghurtbakje. Zet ‘t een paar minuten in de magnetron tot het gesmolten is en daarna even in de vriezer.  Meer kadotips vind je op kleedjes-markt-wijzer. […]

Leave a reply