Laat het ontstaan!

De mooiste dingen ontstaan ter plekke. En die plek… kan je creëren!  Kies een moment, kies een tip en laat het ontstaan.

Tip 1: De nog-nooit-gestelde-vraag.
Bedenk met je vrienden een aantal vragen en schrijf ze op kaartjes. Het eerste gedeelte op een geel kaartje, het tweede gedeelte op een rood kaartje. Schud ze en pak eerst een gele en daarna een rode kaart. Er zullen de meest verrassende vragen ontstaan. De echte verrassing zit natuurlijk in de antwoorden…
Gebruik dit als basis:

Is houten speelgoed – pedagogisch verantwoord?

Is de crisis – een aflopende zaak?

Is vriendschap – een illusie?

Is het paradijs – slaapverwekkend?

Tip 2: Het nog-nooit-getekende dier.
Creëer een nieuwe diersoort door samen een beest te tekenen. De een de voorkant, de ander de achterkant. Zorg dat je het gedeelte van de ander pas ziet als het dier af is. Een kwestie van je blaadje op de juiste afstand omvouwen. Of krokoe bestellen. Geef je nieuwe dieren een naam en kleur ze in.

Tip 3: Het nog-nooit-vertelde verhaal.
Vertel een verhaal door om de beurt één zin toe te voegen. Maakt niet uit hoe je begint. De eerste zin kan van alles zijn: ‘Het gebeurde gisteren.’ ‘Heel lang geleden leefde er eens een koning.’ ‘Slager van Kampen gaat naar zijn werk.‘ Of start met de titel: ‘Een romantisch uitstapje.’ ‘De misdaad van de eeuw.’ ‘Het sprookje van de appeltaart.’  Zeg wat in je opkomt en als je het niet meer weet: Denk terug aan alles wat al in het verhaal gebeurd is en voer een vergeten persoon of voorwerp opnieuw in. Hilarisch!

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

ARGH!! Dit gaat fout…!reply
1 maart 2016 at 18:59

[…] ( Meer ideeën? Ga naar ‘Laat het ontstaan’. […]

Leave a reply