Focus op het goede

Wil je dingen veranderen? Ga op zoek naar het goede en geef het de ruimte.

In je tuin

Focus niet op het onkruid. Ga op zoek naar de planten die er al staan en die je leuk vindt. Die geef je de ruimte door alles eromheen weg te halen. Natuurlijk: je blijft onkruid uittrekken, maar toch…  In plaats van: “WEG JIJ!!”  zeg je nu: “HA! Daar ben je. Ik kom je redden!“  Een hemelsbreed verschil.

Op je werk

Stel: Je werkt op een basisschool.  Je wilt dat alle leerlingen NU stil zijn en maar één kind luistert. Zeg dan: “Daar zie ik iemand die het goed doet. Perfect!“ Negen van de tien keer kan je gelijk verder met: “En daar ook! En daar! Fantastisch!”

Elke week (dag / maand)

Maak een lijstje van  je favoriete activiteiten en zorg dat je ze vaak doet. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.

-Vraag een vriendin mee en ga vaste-prik elke donderdag naar “Het zeepaard” (als je van filmhuis-films houdt).

-Volg de blog van Terray en je krijgt elke week een nieuw patroon binnen. (als je van haken houdt)

-Start een eetclub. Eén keer afspreken en je hebt elke maand  (of elke week , of elk kwartaal) een heerlijke avond.  (als je van  lekker-eten-met-vrienden houdt)

-Maak een evenementen-prikbord waar je alle flyers van dingen-die-je-leuk vindt direct opprikt. (als je van theater, de pleinbios en swanmarkets houdt)  Of volg clown2b op Facebook of Twitter. Dan komt het vanzelf langs…

Op zoek naar het goede in jezelf? Doe mee met de inspiratieworkshop!

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Licht en leuk levenreply
11 augustus 2015 at 07:39

[…] Jij bent niet degene die alle problemen op moet lossen. Geen reden om te glimlachen? Ga naar ‘focus op het goede’. […]

Leave a reply