Het Rosie project

Wie de wereld graag op een andere manier bekijkt, kan deze nu zien door de ogen van Don Tillman. Hij doceert genetica, is sociaal onhandig en wil graag een partner. Hiervoor zet hij een project op: Het echtgenote project. Laat je meenemen in zijn wereld van orde, efficiëntie en ongekende logica in het boek

Het Rosie project. Je kunt hier alvast voorproeven:

Proeve 1:

“Je bent ongelofelijk.” zei Rosie “Kijk me aan als je tegen me praat.”

Ik bleef uit het raam kijken. Mijn brein had al teveel prikkels gehad.

“Ik weet hoe je eruit ziet.”

Proeve 2:

Fout? Asperger is geen fout. Het is een variant. Het biedt grote potentiële voordelen.

Proeve 3:

(Don heeft gereserveerd bij een chique restaurant. De ober maakt hem erop attent dat hij een jasje moet dragen. Don’s antwoord:)

“Ik draag een jas.” Ter verdediging van wat volgde, verwijs ik graag naar de definitie van ‘jas’ in het woordenboek: ‘1. Over de bovenkleding gedragen kledingstuk ter bescherming van kou en regen.’ Ik wees hem ook op het feit dat het woord ‘jas’ stond afgedrukt op het wasetiket van mijn relatief nieuwe en volkomen schone gore-tex-jas. Maar het leek erop dat zijn definitie van jas beperkt was tot ‘conventioneel smokingjasje’. 

Zin om Don en Rosie te zien? Bekijk de trailer van het boek.

 

Share your thoughts