Je bent rijker dan je denkt!

Wil je een mooie tuin zonder door het tuincentrum te sjokken? Kijk om je heen! Wat je nodig hebt, heb je al in huis!

Narcissen en blauwe druifjes

Als je een potje narcissen of blauwe druifjes hebt gekocht voor op tafel, gooi het dan niet in de GFT bak, maar plant de bolletjes in je tuin. Water geven hoeft niet. Volgend jaar komen ze volautomatisch weer op. Wil je je tuin snel vol hebben? Organiseer een bolletjes-party en vraag je vrienden om hun uitgebloeide plantje mee te nemen. Nodig ze volgend jaar weer uit om te genieten van het resultaat. Geen tuin? Je kunt de bolletjes ook in bloempotten planten. Of in het groen rondom je flat.

Hergebruik je eierschalen.

Zet een lege pot op de aanrecht waar je de eierschalen in doet als je cake hebt gemaakt. Af en toe aanstampen en je hebt je eigen, gratis anti-slak-gruis. Fijn voor rond de hosta of stokroos. Geen last van slakken? Strooi het dan bij planten die van kalk houden.

Plant wat je hebt OVERAL

Kijk rond in je eigen tuin. Wat staat er al? Wat je leuk vindt. Wat doet het goed? Dat zijn de planten waar je het van moet hebben! Verspreid ze over je hele tuin. Heb je vergeet-me-nietjes? Laat ze uitbloeien en verspreid de zaadjes daarna door je hele tuin. Een leuk bodembedekkertje? Steek er een paar stukjes uit en zet het op een paar verschillende plekken. Het groeit vanzelf. En het voordeel is: Je wéét dat ze aanslaan, want ze staan er al!!

 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

De ongekende mogelijkheden van een theekopjereply
11 augustus 2015 at 08:08

[…] spullen hergebruiken? Lees: Je bent rijker dan je denkt! en het […]

Inpaktips uit eigen keukenreply
13 augustus 2015 at 11:30

[…] Meer hergebruik tips op het theekopje en je bent rijker dan je denkt! […]

Leave a reply