Puur toeval

De mooiste dingen bedenk je niet, die ontstaan. Je hoeft natuurlijk niet af te blijven wachten. Nodig het toeval uit en ontdek onbekende wegen en mogelijkheden!

Het toevals-gedicht. Bestel de ‘koelkastpoëzie’. Je krijgt een doos vol heerlijke woorden, die uitnodigen tot onverwachte combinaties. Gewoon op je eigen koelkastdeur!

Het toevals-uitstapje. Pak de kaart van Nederland en prik met je ogen dicht een plek. Dit wordt de bestemming van je volgende weekend-uitstapje. Niet smokkelen! Als je een piepklein, onbekend plaatsje hebt getroffen: bekijk elk huis als speciale attractie, verken de achterkant van het huis of ga op zoek naar opzienbarende details om te fotograferen.

Het toevals-schilderij. Ga er met 2, 3 of 4 personen voor zitten en maak een tekening door om de beurt iets toe te voegen. De eerste begint met een cirkel, de volgende zet er een puntmuts op, nummer drie laat het als een ijsje uit een hand vallen. Als het af is zet je de titel eronder, door om de beurt een letter op te schrijven.

Het Toevals-dier. Laat je inspireren door toevalsdieren en kijk om je heen . Misschien kom je er een tegen!

 

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Geheugenfoto-tactiekenreply
22 september 2015 at 20:57

[…] Installeer de app ’room for thought’ en er wordt elke dag op een willekeurig moment een foto gemaakt met je eigen mobiel. Tien seconden van te voren krijg je een signaal, dan heb je even de tijd om je camera ergens op te richten (je lekke band, een tijdschriftenstandaard, je volle boodschappenkar). Na een jaar kun je de foto’s in een boekje laten bundelen. Zo zie je de highlights, de bloopers én de gewone momenten terug! Meer toevallige ideeën vind je op ‘puur toeval’. […]

Leave a reply