Hoe maak ik van de komende 7 dagen een wonderlijke week?

Tip 1:  Volg je impuls.  Elke dag heeft van die kleine aarzelingen, een impuls die je niet serieus neemt omdat je andere plannen hebt. Volg vandaag je impuls in plaats van je plan. Maak een afspraak met je Surinaamse buurvrouw om te kijken hoe ze die roti maakt.  Blijf staan bij iemand voor wie je om één of andere reden empathie voelt.

Tip 2: Speel! Bedenk wat je als kind graag deed (zingen, schilderen, toneelspelen, lezen, knippen-en- plakken, bouwen, muziek maken, lezen-in-bed ) en ga dat vanavond doen. Op het uur dat je anders tv kijkt.

Tip 3: Ontdek je huis. Wandel door je eigen huis alsof je het nog nooit gezien hebt. Stel je voor dat je van een andere planeet komt en dat de meubels en voorwerpen nieuw voor je zijn. Je tafel is wellicht een schuilplaats. Je ongewassen ramen zouden best een abstract schilderij kunnen zijn.

Tip 4: Ontdek je omgeving Wandel vanuit je huis en ga steeds de eerste straat links en dan de tweede straat rechts. Stegen tellen ook mee. Geheid dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent!

Tip 5: Fotografeer de gewone dingen.Maak eens een fotoserie van een gewone dag. Fotografeer steeds de vergeten momenten. Je dagelijkse ontbijt, de route naar je werk, de aanrecht net voor het afwassen, dat soort dingen.  Druk de foto’s af en hang ze op.

Tip 6: Koester de voorbeelden in je leven. Maak een lijst van mensen aan wie je goeie herinneringen hebt.  Het  nichtje waar je vaak logeerde, je eerste vriendin, je favoriete juf, de persoon die jou die ene wijsheid heeft geleerd die je altijd onthouden hebt. Zoek ze op op Facebook, stuur ze een bericht of  een kaartje waarin je vertelt waarom ze zo belangrijk voor je waren.

Tip 7: Kies een irritatie en los hem op. Kies een klein, concreet probleem waar je al een tijd tegenaan loopt.  (Je bent altijd je sleutels kwijt. De kids ruimen NOOIT hun ontbijtspullen op. Je ziet als een berg op tegen de komende decembermaand.) Bedenk minstens 10  manieren om het op te lossen.  Vraag een vriendin of je huisgenoten om mee te  denken.  Schrijf alle  oplossingen op (dus ook: mamma ruimt voortaan altijd alle ontbijtspullen zelf op). Kies daarna een oplossing waar iedereen zich in kan vinden of ( als je het alleen gaat doen) de oplossing die je het meest aanspreekt. Probeer het 7 dagen en kijk wat het heeft opgeleverd.

Ik wens je een wonderlijke week!!

Wil je je week graag speels maken? Download het gratis boek “Speels leven voor volwassenen” Vol tips en trucs!

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Enjoy 2016!!reply
3 januari 2016 at 21:18

[…] de film, een etentje bij jou thuis. Een strandwandeling-met-picknick. ( kijk voor meer ideeën bij een-wonderlijke-week)  Je kunt dit soort uitstapjes natuurlijk ook zelf voor je verjaardag […]

Leave a reply