Hoe maak ik goud van mijn fout?

 Vervang je on-ware gedachten!

Gedachte 1: “ O, o! Het gaat mis. Ik kan er maar beter mee stoppen.” NIET WAAR! Om iets nieuws onder de knie te krijgen moet je gemiddeld zo’n 500 fouten maken. Vervang het door: “Hoera! Het gaat mis! Weer een stap dichterbij mijn doel!”

Gedachte 2: “Kijk! Zij kan het wel!  Alleen bij míj gaat het mis.“  NIET WAAR! Bij de mensen die het wèl kunnen is het al ZO VAAK mis gegaan dat ze het inmiddels geleerd hebben. Vervang door: “Kijk!!  Zij kan het! Ze moet wel heel fouten gemaakt hebben!”

Gedachte 3:“ Help, het gaat fout! Anderen zullen me wel een sukkel vinden.” Mensen die af en toe iets fout doen worden veel meer gewaardeerd dan mensen bij wie nooit iets mis gaat. (Ga jezelf maar na: Zou jij graag wonen naast een buurvrouw van wie de ramen altijd spic-en-span zijn en die ’s ochtends om 6.45 uur glimlachend aan haar dagelijkse jog-ronde begint? Nee toch?!)  Vervang het door: “Fijn! Het gaat fout! Er kan van me gehouden worden!”

Gedachte 4: “Ik kan het gewoon niet zo goed. Het is beter om het aan een ander over te laten.“ NIET WAAR! Om iets te doen op JOUW manier is er maar één expert: JIJZELF! Het zou enorm jammer zijn om die niet in te schakelen! Vervang het door: “Niemand kan dit beter-op-mijn-manier-doen dan ikzelf!”

Meer nieuwe gedachten? Ga naar tips voor meer goeds. 

Effectief aan de slag met onware gedachten doe je in Saboteur de saboteur!

 

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

5 simpele trucs voor 5 simpele trucs voor dagelijkse beslommeringenreply
11 augustus 2015 at 07:35

[…] Truc 5: Enorme blunder op je werk? Gefeliciteerd! Dan ben je hard op weg om een fantastisch teamlid of een gewaardeerd teamleider te worden! Mensen die geen fouten maken zijn namelijk een stuk minder populair bij hun collega’s. Meer tips bij blunders? Check ‘Hoe maak ik goud van mijn fout?’ […]

Mild waar het magreply
11 augustus 2015 at 08:32

[…] tips op maak goud van je fout! en klein beginnen. Elke 14 dagen inspiratie in je mailbox? Schrijf je in voor […]

5 simpele trucs voor dagelijkse beslommeringenreply
10 september 2015 at 09:15

[…] Truc 5: Enorme blunder op je werk? Gefeliciteerd! Dan ben je hard op weg om een fantastisch teamlid of een gewaardeerd teamleider te worden! Mensen die geen fouten maken zijn namelijk een stuk minder populair bij hun collega’s. Meer tips bij blunders? Check ‘Hoe maak ik goud van mijn fout?’ […]

Je bent niet de enige!reply
20 januari 2016 at 19:37

[…] Meer lezen over onware gedachten? Ga naar ‘Maak goud van je fout’ […]

Leave a reply